Nieuws

Calex valt in de smaak

Oktober, voor velen een “gewone” maand, voor lampenmerk Calex dé Woonmaand! Begin deze maand toverde vtwonen de RAI in Amsterdam om tot een heus woonwalhalla. Van dinsdag 3 oktober t/m zondag 8 oktober was de RAI dé place to be voor inspiratie en advies voor je huis en Calex was erbij!

Zes dagen lang presenteerde ruim 250 woonexperts hun merk, nieuwe producten, interieur primeurs en absolute musthaves voor in huis. Calex viel bij veel bezoekers op als sfeervolle stand. In het Calex huisje van 5×10 meter leek het net alsof je in hun nieuwe sfeerfoto’s rond liep. De eyecatchy Giants en de nieuwe Curly modellen vielen bij veel mensen in de smaak.

Het lampenmerk van elektriciteit groothandel Electro Cirkel, timmert hard aan de weg om een hogere naamsbekendheid bij consumenten te behalen. In aanloop van de vt wonen en design beurs zijn daarom verschillende reclamespotjes op tv uitgezonden, billboards en abri’s beplakt, online influencers ingeschakeld en woonmagazines gevuld. Alles om de merknaam Calex onvergetelijk te maken!

 

Calex tweede in jaarlijkse ledlampen test van de Consumentenbond!

Eerder deze maand kwam de oktoberuitgave van de Consumentengids uit. Hierin stond een artikel over hun jaarlijkse ledlampen test, en wat blijkt? Het Calex Filament met productnummer 474510 werd tweede, met het mooie eindcijfer 7,9!

De lampen zijn getest op een aantal onderdelen, waaronder lichtopbrengst, prijs, rendement, stralingshoek en kleurweergave. Als dimbaarheid ook een meetellend onderdeel was geweest, kunnen we stellen dat Calex zeker eerste was geworden. Desondanks zijn we trots op dit resultaat en gaan we ook dit jaar verder om onze ledlampen te optimaliseren en te verbeteren!

Een aantal jaren geleden waren leds nog nieuwkomers op de verlichtingsmarkt. Waar gloeilampen geen lange levensduur hadden en spaarlampen langzaam opstarten, heeft led geen last van dit alles. Ze gaan namelijk tot wel tien keer zo lang mee, geven direct het juiste licht en zijn energiezuiniger dan alle voorgangers. Hiermee kun je tot wel €10,- per lichtbron op jaarbasis besparen!

Benieuwd naar het hele artikel en onderzoek van de consumentenbond? Ga dan naar www.consumentenbond.nl.

 

Calex door weer en wind

Afgelopen zondag was het zover! Het gezelligste fiets/loopevenement van het jaar; de Leontien Ladies Ride & Run! Ondanks de harde wind en de koude temperatuur stapten duizenden dames op de fiets om er samen een top dag van te maken. Voor de fanatiekelingen onder ons, die de fiets liever links lieten liggen, waren er ook verschillende hardloop routes die net zo leuk en gezellig waren als de verschillende fietstochten.

Ook Calex was dit jaar weer aanwezig bij de Leontien Ladies Run & Ride! In de stand van Calex stond ook nog een opvallend object, een zuil gevuld met lampen in alle soorten en maten. Deelnemers en toeschouwers konden het aantal lampenraden en maakten daarbij kans op kaartjes voor de vt wonen & design beurs in oktober.

 

Calex nieuwe sponsor wielerploeg Roompot

Calex is de nieuwe sponsor van de wielerploeg Roompot – Nederlandse Loterij. Als Rotterdams bedrijf zijn wij trots om sponsor te zijn van deze 100 procent Nederlandse ploeg.

De Roompot – Nederlandse Loterij is in 2013 opgericht door een groep ervaren professionals uit de wielersport. De ploeg heeft een sterke eigen identiteit, een no-nonsense karakter en een sportief twee sporen beleid. Ze willen jonge talenten een kans geven om zich te ontwikkelen als beroepsrenner en scoren ook met de meer ervaren renners uit eigen land. Calex maakt als sponsor echt deel uit van het team en dat voelt goed.

De ploeg was dit jaar voor het eerst actief in Australië waar ze in januari de Cadel Evans Great Ocean Road Race reden. Ook presenteerde het vernieuwde team zich aan een overvol Ahoy tijdens de Wooning Zesdaagse in Rotterdam. Op het nieuwe shirt en langs de baan was Calex aanwezig.61

 

Calex verlicht de Zesdaagse in Ahoy met 8.000 lampjes

Calex Zesdaagse

Van 5 tot en met 10 januari stond Ahoy in het teken van de Zesdaagse. Calex verlichtte de finaleavond van dit grote sportevenement met 8.000 lampjes.

Duizenden fans waren 6 dagen lang getuige van een felle wielerstrijd in de koppelkoers, achter de derny en op de sprint. Calex was dit jaar de trotse sponsor van het koppel Melvin van Zijl en Nick Stöpler. Het duo werd vorig jaar in Apeldoorn Nederlands kampioen op de koppelkoers.

Tijdens de laatste avond van de Zesdaagse werden meer dan 8.000 Calex lampjes uitgedeeld. Voor de finale werd het licht gedimd en deed het publiek de lampjes aan. De duizenden schijnende lichtjes zorgden voor een bijzondere sfeer in Ahoy.

 

Calex doneert aan Terre des Hommes

terre-des-homes-calex

Bij Calex vinden we dat ieder kind ook echt ‘kind’ moet kunnen zijn. Helaas is dat niet overal ter wereld het geval. Daarom schenken wij vanaf 1 december 2016 maandelijks een donatie aan Terre des Hommes.

Wereldwijd worden miljoenen kinderen uitgebuit en gezien als goedkope arbeiders. Zij werken onder gevaarlijke en ongezonde omstandigheden en gaan niet naar school. Terre des Hommes komt al 50 jaar op voor deze kinderen.

De hulporganisatie heeft programma’s in Afrika, Azië, Europa en Nederland. Zij halen zo veel mogelijk slachtoffertjes uit uitbuitingssituaties, vangen ze op, sturen ze naar school en helpen de ouders bij het vergroten van hun inkomen. Om te zorgen voor een lichtpuntje in het leven van deze kinderen steunt Calex voortaan de inspanningen van Terre des Hommes.

 

Calex maakt vrouwen blij met lampen tijdens Leontien Ladies Ride

leontien-ladies-ride-rotterdam

Zondag 11 september was Rotterdam het toneel van de Leontien Ladies Ride. Tijdens deze gezellige en sportieve dag verblijde Calex 2.000 vrouwen met een sfeervolle Pearl LED lamp.

Het evenement was een groot feest. Nadat Leontien van Moorsel de startstraat officieel had geopend stapten de dames op de fiets voor een prachtige tocht door het mooie en zonnige Rotterdam.

In de stand van Calex konden de fietsers zich laten inspireren door sfeervolle verlichting. Meer dan 2.000 vrouwen kregen de mooie Pearl LED lamp mee naar huis. Deze lamp zorgt voor een warm en gezellig licht in de woonkamer, boven de eettafel of op een andere plek.

 

Calex sponsor van het NK wielrennen 2016

NK1

Het NK wielrennen 2016 was het NK van de wind. Het Nederlandse kampioenschap vond dit jaar plaats op Goeree-Overflakkee met zijn duinen, dammen, dijken, harde wind en zilte lucht. Calex was één van de sponsoren van dit mooie evenement.

Het NK startte op zaterdag 18 juni in Nieuwe-Tonge met de categorieën junior, nieuweling en elite zonder contract. Woensdag 22 juni waren de verschillende tijdritten in Middelharnis. Op 24 en 25 juni stonden de grote finales op de Brouwersdam in Ouddorp op het schema. Vrijdag 24 juni reden de elite vrouwen een parcours van 132 km dat gewonnen werd door Anouska Koster. De laatste dag van het NK, zaterdag 25 juni, fietsten de elite mannen 196 km. Deze wedstrijd werd gewonnen door Dylan Groenewegen.

Als partner van het NK wielrennen was Calex onder meer te zien met spandoeken langs het parcours.

 

Calex in ‘Alles over Wonen’

Calex maakt zijn tv entree bij alles over wonen

Zondag 25 oktober maakt Electro Cirkel met Calex haar TV debuut bij “Alles over Wonen”. In deze uitzending geven we aankoopadvies én een kijkje achter de schermen bij Electro Cirkel. Bent u benieuwd naar deze ‘behind the scenes’, stem dan zondag 25 oktober tussen 15:30 en 16:30 af op SBS6.

 

Grand Départ 2015

IMG_4757

Na een grootschalige verbouwing opende het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten, haar deuren op zondag 5 juli 2015. Die dag viel samen met het passeren van de Tour de France; het ontstaan van het unieke evenement Grand Départ 2015.

Electro Cirkel was als één van de sponsors uitgenodigd. Kijk naar onze fotoreportage van deze geweldige dag.

View impression

 

Tweede plaats “leverancier van het jaar” KlusWijs

Dinsdag 31 maart 2015 werd er de KlusWijs leveranciersdag gehouden op het hoofdkantoor in Lieren ( bij Apeldoorn). KlusWijs vierde haar 5 jarig bestaan en heeft inmiddels ruim 30 bouwmarkten waaraan wij mogen leveren.

Binnen deze bouwmarktketen heeft Electro Cirkel vijf meter assortiment ingevuld met lichtbronnen en batterijen. Ons innovatieve merk CALEX maakt hier uiteraard onderdeel van uit en wordt geroemd door hun ondernemers. Alle KlusWijs ondernemers hebben hun stem mogen uitbrengen om de beste leverancier van het jaar 2014 te kiezen. Van de vijf genomineerden zijn wij een duidelijke tweede geworden en dat waarderen wij ten zeerste!

Waarom is Electro Cirkel leverancier van het jaar geworden? Beoordelingspunten volgens de KlusWijs ondernemers zijn:

  • GOEDE EN SNELLE LEVERING
  • BREED ASSORTIMENT
  • SCHAP UP-TO-DATE MET NIEUWE ONTWIKKELINGEN
  • HOGE OMZET EN DITO RENDEMENT PER M2
  • BUITENDIENST KENNIS VAN ZAKEN EN ZEER KLANTGERICHT

Wij zorgen er voor dat de bovengenoemde punten worden waargemaakt, dag in en dag uit! Bij deze danken wij alle KlusWijs ondernemers voor deze waardering en het vertrouwen in onze organisatie.

Wenst u meer informatie of wilt u ook deel uitmaken van ons succes? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

 

Calex en Light4U – Mystery Roads toer

Calex & Light4U - Mystery Roads

Zaterdag 17 januari gaat Mystery Roads weer van start! Deze tocht der tochten is uniek en met geen andere organisatie vergelijkbaar: het enige wat vaststaat is de beginlocatie en het feit dat de 8000km lange tocht in 8 dagen moet worden volbracht. Het doel van de deelnemers aan deze monsterrit? Geld inzamelen voor stichting Vlinderkind en stichting ALS. De tocht gaat 17 januari om 09:00 van start in Laag Zuthem, waar Gerard Ekdom de officiële start voor zijn rekening neemt.

Eén van de deelnemers aan deze nobele tocht is team Light4U – glow in the dark. Een team met zo’n naam vraagt natuurlijk om sponsoring door Calex. Dus dat hebben we ook gedaan. Wij wensen de dames en heren een leuke en veilig reis! Kijk voor meer informatie over het team en over de tocht op light-4-u.com/nl/als en mysteryroads.nl.

Contact

Certificaten

Certificaten

Calex

Calex is het eigen merk verlichtingsproducten van Electro Cirkel. Het is de trots van ons bedrijf! De laatste jaren is het assortiment flink uitgebreid met innovatieve, trendsettende spaarlampen en LED-verlichting.