Nieuws

Calex de sfeermakers van Zesdaagse Rotterdam

Van donderdag 4 tot en met dinsdag 9 januari stond Ahoy Rotterdam weer geheel in het teken van de Wooning Zesdaagse. Calex was ook dit jaar trotse sponsor van dit fantastische wielerevent.

Duizenden wielerfans waren 6 dagen lang getuige van spannende wielerwedstrijden in de koppelkoers, op de sprint en achter de derny. Ook sponsorde Calex weer een wielerkoppel. Dit jaar waren het Raymond Kreder en Ramon Sinkeldam die het Calex shirt droegen. Ramon Sinkeldam werd in 2017 zelfs nog kampioen op de weg. De mannen hebben fel gestreden en alles gegeven wat ze konden!

Tijdens de finaleavond werden 8.000 kleine Calex lampjes uitgedeeld om de renners succes te wensen tijdens de laatste rondes. Aan deze lampjes hingen kaartjes met daarop een winactie. De toeschouwers konden na het invullen van de link op het kaartje een Giant pakket winnen t.w.v. €100,-. De lampjes zorgden samen met de Calex Giants die boven de bar hingen voor een bijzondere sfeer in Ahoy!

 

Electro Cirkel Retail Beste Leverancier 2017

Wat een mooie mijlpaal om het jaar mee te beginnen! Electro Cirkel Retail B.V. is namelijk uitgeroepen tot “Beste Leverancier” van 2017 bij KlusWijs Bouwmarkten.

Een leverancier wordt gedurende het jaar door de KlusWijs-ondernemers beoordeeld op een aantal punten; Betrouwbare en snelle leveringen, flexibiliteit, de retourprocedures en het bijhouden van het schap. Waar we in 2014 nog op de tweede plaats stonden, hebben we nu het verschil gemaakt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

We zijn hier als bedrijf enorm trots op en bedanken de medewerkers die dit mogelijk gemaakt hebben! De komende jaren gaan we natuurlijk door om onze service nóg beter te maken.

 

Calex toont nieuwe eyecatchers in Londen

Afgelopen 15 en 16 november was Calex alweer voor de 4e keer in Londen te bewonderen op de Luxlive beurs. Op deze 2-daagse beurs toonde Calex hun “pop-up-showroom” aan Engelse klanten. Onder het genot van kopjes koffie met echte Goudse stroopwafels toonden zij de nieuwste producten en ontwikkelingen van het bedrijf.

Niet alleen de nieuwe Calex gids was precies op tijd af om op de beurs te kunnen presenteren, maar ook de Calex smart Home producten beleefden hun debuut. Deze productlijn is speciaal samengesteld om onder andere de decoratieve Calex lampen “smart” en dus draadloos te kunnen bedienen.

De grote “eyecathers” van de stand waren de nieuwe XXL Giants van Calex. Met name de nieuwe finish, Black Smoke, viel bijzonder goed in de smaak bij het bezoekend publiek. Het unieke aan deze serie is dat de lampen zowel uit als aan decoratief en sfeervol zijn. Precies zoals je van Calex, makers van sfeerlicht mag verwachten! Deze toppers zijn opnieuw te bewonderen op de Light en Building beurs 2018 in Frankfurt.

Na afloop van dit event werd er in het kader van het internationale karakter van de beurs, geborreld met wijnen uit Oostenrijk, Nederlandse biertjes, heerlijke kazen en Franse mosterd.

 

Calex valt in de smaak

Oktober, voor velen een “gewone” maand, voor lampenmerk Calex dé Woonmaand! Begin deze maand toverde vtwonen de RAI in Amsterdam om tot een heus woonwalhalla. Van dinsdag 3 oktober t/m zondag 8 oktober was de RAI dé place to be voor inspiratie en advies voor je huis en Calex was erbij!

Zes dagen lang presenteerde ruim 250 woonexperts hun merk, nieuwe producten, interieur primeurs en absolute musthaves voor in huis. Calex viel bij veel bezoekers op als sfeervolle stand. In het Calex huisje van 5×10 meter leek het net alsof je in hun nieuwe sfeerfoto’s rond liep. De eyecatchy Giants en de nieuwe Curly modellen vielen bij veel mensen in de smaak.

Het lampenmerk van elektriciteit groothandel Electro Cirkel, timmert hard aan de weg om een hogere naamsbekendheid bij consumenten te behalen. In aanloop van de vt wonen en design beurs zijn daarom verschillende reclamespotjes op tv uitgezonden, billboards en abri’s beplakt, online influencers ingeschakeld en woonmagazines gevuld. Alles om de merknaam Calex onvergetelijk te maken!

 

Calex tweede in jaarlijkse ledlampen test van de Consumentenbond!

Eerder deze maand kwam de oktoberuitgave van de Consumentengids uit. Hierin stond een artikel over hun jaarlijkse ledlampen test, en wat blijkt? Het Calex Filament met productnummer 474510 werd tweede, met het mooie eindcijfer 7,9!

De lampen zijn getest op een aantal onderdelen, waaronder lichtopbrengst, prijs, rendement, stralingshoek en kleurweergave. Als dimbaarheid ook een meetellend onderdeel was geweest, kunnen we stellen dat Calex zeker eerste was geworden. Desondanks zijn we trots op dit resultaat en gaan we ook dit jaar verder om onze ledlampen te optimaliseren en te verbeteren!

Een aantal jaren geleden waren leds nog nieuwkomers op de verlichtingsmarkt. Waar gloeilampen geen lange levensduur hadden en spaarlampen langzaam opstarten, heeft led geen last van dit alles. Ze gaan namelijk tot wel tien keer zo lang mee, geven direct het juiste licht en zijn energiezuiniger dan alle voorgangers. Hiermee kun je tot wel €10,- per lichtbron op jaarbasis besparen!

Benieuwd naar het hele artikel en onderzoek van de consumentenbond? Ga dan naar www.consumentenbond.nl.

 

Calex door weer en wind

Afgelopen zondag was het zover! Het gezelligste fiets/loopevenement van het jaar; de Leontien Ladies Ride & Run! Ondanks de harde wind en de koude temperatuur stapten duizenden dames op de fiets om er samen een top dag van te maken. Voor de fanatiekelingen onder ons, die de fiets liever links lieten liggen, waren er ook verschillende hardloop routes die net zo leuk en gezellig waren als de verschillende fietstochten.

Ook Calex was dit jaar weer aanwezig bij de Leontien Ladies Run & Ride! In de stand van Calex stond ook nog een opvallend object, een zuil gevuld met lampen in alle soorten en maten. Deelnemers en toeschouwers konden het aantal lampenraden en maakten daarbij kans op kaartjes voor de vt wonen & design beurs in oktober.

 

Calex nieuwe sponsor wielerploeg Roompot

Calex is de nieuwe sponsor van de wielerploeg Roompot – Nederlandse Loterij. Als Rotterdams bedrijf zijn wij trots om sponsor te zijn van deze 100 procent Nederlandse ploeg.

De Roompot – Nederlandse Loterij is in 2013 opgericht door een groep ervaren professionals uit de wielersport. De ploeg heeft een sterke eigen identiteit, een no-nonsense karakter en een sportief twee sporen beleid. Ze willen jonge talenten een kans geven om zich te ontwikkelen als beroepsrenner en scoren ook met de meer ervaren renners uit eigen land. Calex maakt als sponsor echt deel uit van het team en dat voelt goed.

De ploeg was dit jaar voor het eerst actief in Australië waar ze in januari de Cadel Evans Great Ocean Road Race reden. Ook presenteerde het vernieuwde team zich aan een overvol Ahoy tijdens de Wooning Zesdaagse in Rotterdam. Op het nieuwe shirt en langs de baan was Calex aanwezig.61

 

Calex verlicht de Zesdaagse in Ahoy met 8.000 lampjes

Calex Zesdaagse

Van 5 tot en met 10 januari stond Ahoy in het teken van de Zesdaagse. Calex verlichtte de finaleavond van dit grote sportevenement met 8.000 lampjes.

Duizenden fans waren 6 dagen lang getuige van een felle wielerstrijd in de koppelkoers, achter de derny en op de sprint. Calex was dit jaar de trotse sponsor van het koppel Melvin van Zijl en Nick Stöpler. Het duo werd vorig jaar in Apeldoorn Nederlands kampioen op de koppelkoers.

Tijdens de laatste avond van de Zesdaagse werden meer dan 8.000 Calex lampjes uitgedeeld. Voor de finale werd het licht gedimd en deed het publiek de lampjes aan. De duizenden schijnende lichtjes zorgden voor een bijzondere sfeer in Ahoy.

 

Calex doneert aan Terre des Hommes

terre-des-homes-calex

Bij Calex vinden we dat ieder kind ook echt ‘kind’ moet kunnen zijn. Helaas is dat niet overal ter wereld het geval. Daarom schenken wij vanaf 1 december 2016 maandelijks een donatie aan Terre des Hommes.

Wereldwijd worden miljoenen kinderen uitgebuit en gezien als goedkope arbeiders. Zij werken onder gevaarlijke en ongezonde omstandigheden en gaan niet naar school. Terre des Hommes komt al 50 jaar op voor deze kinderen.

De hulporganisatie heeft programma’s in Afrika, Azië, Europa en Nederland. Zij halen zo veel mogelijk slachtoffertjes uit uitbuitingssituaties, vangen ze op, sturen ze naar school en helpen de ouders bij het vergroten van hun inkomen. Om te zorgen voor een lichtpuntje in het leven van deze kinderen steunt Calex voortaan de inspanningen van Terre des Hommes.

 

Calex maakt vrouwen blij met lampen tijdens Leontien Ladies Ride

leontien-ladies-ride-rotterdam

Zondag 11 september was Rotterdam het toneel van de Leontien Ladies Ride. Tijdens deze gezellige en sportieve dag verblijde Calex 2.000 vrouwen met een sfeervolle Pearl LED lamp.

Het evenement was een groot feest. Nadat Leontien van Moorsel de startstraat officieel had geopend stapten de dames op de fiets voor een prachtige tocht door het mooie en zonnige Rotterdam.

In de stand van Calex konden de fietsers zich laten inspireren door sfeervolle verlichting. Meer dan 2.000 vrouwen kregen de mooie Pearl LED lamp mee naar huis. Deze lamp zorgt voor een warm en gezellig licht in de woonkamer, boven de eettafel of op een andere plek.

 

Calex sponsor van het NK wielrennen 2016

NK1

Het NK wielrennen 2016 was het NK van de wind. Het Nederlandse kampioenschap vond dit jaar plaats op Goeree-Overflakkee met zijn duinen, dammen, dijken, harde wind en zilte lucht. Calex was één van de sponsoren van dit mooie evenement.

Het NK startte op zaterdag 18 juni in Nieuwe-Tonge met de categorieën junior, nieuweling en elite zonder contract. Woensdag 22 juni waren de verschillende tijdritten in Middelharnis. Op 24 en 25 juni stonden de grote finales op de Brouwersdam in Ouddorp op het schema. Vrijdag 24 juni reden de elite vrouwen een parcours van 132 km dat gewonnen werd door Anouska Koster. De laatste dag van het NK, zaterdag 25 juni, fietsten de elite mannen 196 km. Deze wedstrijd werd gewonnen door Dylan Groenewegen.

Als partner van het NK wielrennen was Calex onder meer te zien met spandoeken langs het parcours.

 

Calex in ‘Alles over Wonen’

Calex maakt zijn tv entree bij alles over wonen

Zondag 25 oktober maakt Electro Cirkel met Calex haar TV debuut bij “Alles over Wonen”. In deze uitzending geven we aankoopadvies én een kijkje achter de schermen bij Electro Cirkel. Bent u benieuwd naar deze ‘behind the scenes’, stem dan zondag 25 oktober tussen 15:30 en 16:30 af op SBS6.

Contact

Certificaten

Certificaten

Calex

Calex is het eigen merk verlichtingsproducten van Electro Cirkel. Het is de trots van ons bedrijf! De laatste jaren is het assortiment flink uitgebreid met innovatieve, trendsettende spaarlampen en LED-verlichting.